Naslovna strana  |  Galerija  |  Novosti  |  Kontakt  |  WEBMAIL |
 17 . 08 . 17    Naslovna

 

 

 

 

 

 

  Naručivanje izvoda

NARUČIVANJE DOKUMENATA

   
ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА


karta opstine
Karta opštine

Plan Vladimiraca

VREME

 

 

 

 

Verzija za stampu   
Posalji stranu   

Од 6. до 16. августа - 39. сазив Јаловичке ликовне колоније

Од 6. до 16. августа одржаће се 39. сазив Јаловичке ликовне колоније
Јаловичка ликовна колонија угостиће овог августа уметнике по 39. пут. У Јаловику ће десет дана стварати савремени визуелни уметници чији досадашњи рад обећава продукцију која ће кореспондирати са савременом светском сценом. Селектор Бранислав Николић упутио је ове године позив: Емилији Радојчић (Србија), Нини Тодоровић (Србија), Ивану Петровић (Србија), Рељи Бобић (Србија), Марку Марковић (Србија), Александру Јестровићу Јамесдину (Србија), Мариу Коларићу (Хрватска), Јоакиму Муонвуосину (Француска) и Силвии Лоренц (Немачка)
На завршној изложби 39. сазива која ће се одржати 15. августа у галерији Колоније, кустос, Уна Поповић, која ће уједно уређивати и каталог овогодишњег сазива, требало би да располаже са обиљем разноврсног визуелног и аудио материјала насталог током трајања Колоније од којег ће конципирати занимљиву поставку као своје виђење овогодишње продукције.
Дечија Колонија радиће овог лета од 8. до 12. августа под руководством Ане Гемаљевић и Ђенадије Шујић у просторијама основне школе у Јаловику. Завршна изложба радова насталих у дечијој колонији биће отворена у Школи 12. августа.
Током трајања Колоније уметници ће по већ устаљеној пракси одржати у вечерњим сатима, презентације свога стваралаштва.
Колонија се и ове године одржава у организацији Библиотеке „Диша Атић“ а под покровитељством општине Владимирци и Министарства културе и информисања Републике Србије.


      Administrator
   Vlajković Darko
sovlad@vladimirci.org.rs