Naslovna strana  |  Galerija  |  Novosti  |  Kontakt  |  WEBMAIL |
 17 . 08 . 17    Naslovna

 

 

 

 

 

 

  Naručivanje izvoda

NARUČIVANJE DOKUMENATA

   
ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА


karta opstine
Karta opštine

Plan Vladimiraca

VREME

 

 

 

 

Verzija za stampu   
Posalji stranu   

КОРАК ПО КОРАК У ЕКОЛОШКЕ АКТИВНОСТИ

Дана 11. априла 2016. године у кругу фабрике "Фасо" то јест нове фабрике за рециклажу која се налази у припремним радовима, одржана је ЕКОЛОШКА АКТИВНОСТ " КОРАК ПО КОРАК" ученика ОШ "Жика Поповић" Владимирци.

Основна школа "Жика Поповић" Владимирци прихватила је обавештење од 28.03.2016. године,  да учествује у пројекту  Каратас Словеније, који се организује уз подршку Министарства иностраних послова Словеније, и започела имплементацију друге фазе пројекта "ЈАЧАЊЕ ЕКОЛОШКЕ И ДРУШТВЕНЕ СВЕСТИ МЛАДИХ У ЦЕНТРАЛНОЈ СРБИЈИ" . Док се прва фаза пројекта  односила на јачање еколошке свести, друга фаза пројекта усмерена је на подстицање активности и волонтирања вршњачу едукацију.  Слоган овг сегмента пројекта је КОРАК ПО КОРАК. У допису стоји Конкурс а тема је волонтерска акција на пример уређења школског дворишта, чишћења, уређења дивљих депонија, напуштених дворишта, вршњачка помоћ и едукација грађанства на тему "Животна средина и одрживи развој". сарадња је прихваћена и креће се са активностима. 
Прва еколошка активност је посета ученика ОШ "Жика Поповић"  Фабрици рециклаже у припреми у Владимирцима 11.04.2016. године. У посету је дошло 120 ученика 6,7 и 8 разреда са уредно потписаном сагласношћу родитеља да присуствују отвореном јавном часу наставе биологије у 8. разреду. По одржаном часу ученици и гости су се упознали са радом фабрике за рециклаже у припреми. Упознавање и едукацију извршили су тренутни радници у просторијама фабрике. У завршном делу ове активности ученици 7 и 8 разреда засадили су дрво пријатељства , саднице јасена и кестена у дворишту круга будуће фабрике. Посета је искоришћена за снимање филмова ради учешћа на међународном наградном конкурсу. Директор ОШ "Жика Поповић" Владимирци, Станко Глигорић и Председник општине Владимирци Милорад Милинковић искористили су прилику да се захвале присутним грађанима Локалној самоуправи,ученицима и радницима ОШ "Јован Цвијић" Дебрц, ученицима и радницима ОШ "Мића Станојловић" из Коцељеве и радницима ОШ "Жика Поповић" Владимирци што су заинтересовани за развојшколског волонтирања и што желе наједан креативан и забаван начин да усмере ученике у актвној грађанској улози у друштву подстичући их на волонтерске активности, хуманост и ширење кругова солидарности пружајући има прилику да ураде нешто корисно за своју заједницу и друштво у целини. ЧЛАНОВИ ТИМА ПРВЕ ЕКОЛОШКЕ АКТИВНОСТИ БИЛИ СУ : ГОРАН ЗАРИЋ - НАСТАВНИК ТЕХНИЧКОГ И ИНФОРМАТИЧКОГ ОБРАЗОВАЊА, ДЕЈАН ИЛИЋ - УЧИТЕЉ И БРАТИСЛАВА ВЕЛИСАВЉЕВИЋ - НАСТАВНИК БИОЛОГИЈЕ.


      Administrator
   Vlajković Darko
sovlad@vladimirci.org.rs