Naslovna strana  |  Galerija  |  Novosti  |  Kontakt  |  WEBMAIL |
 24 . 05 . 17    Naslovna

 

 

 

 

 

 

  Naručivanje izvoda

NARUČIVANJE DOKUMENATA

   
ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА


karta opstine
Karta opštine

Plan Vladimiraca

VREME

 

 

 

 

Verzija za stampu   
Posalji stranu   

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ

Обавештавамо пољопривредне произвођаче да у просторије Дирекције за пољопривреду у Владимирцима могу донети земљу на хемијску анализу.

Зашто је неопходно вршити анализу земљишта ?

Нису сва земљшта подједнако обезбеђена хранљивим материјама . У зависности од матичног супстрата на коме су настала , имају различит садржај појединих хранљивих елемената које биљке користите у исхрани . На њихов садржај у великој мери утиче и начин експлоатације земљишта , а пре свега његово ђубрење . Свака биљна врста има одређене специфичности у погледу потреба за појединим хранљивим материјама . Биљке усвајају велики број различитих хранљивих елемената . Биогени елементи ( азот , фосфор и калијум ) улазе у састав биљака и изграђују њихова ткива . Сваке године се са производних површина изнесе одређена количина биогених елемената . Количина која се износи зависи од висине приноса и биљне врсте . Изнете елементе у одговарајућим количинама неопходно је вратити у земљиште ђубрењем , како би се одржао потребни ниво њиховог садржаја у земљишту.

За носиоце регистрованог пољопривредног газдинства анализа је бесплатна. Додатне информације могу се добити на тел. 513-415.


      Administrator
   Vlajković Darko
sovlad@vladimirci.org.rs