Naslovna strana  |  Galerija  |  Novosti  |  Kontakt  |  WEBMAIL |
 29 . 06 . 17    Naslovna

 

 

 

 

 

 

  Naručivanje izvoda

NARUČIVANJE DOKUMENATA

   
ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА


karta opstine
Karta opštine

Plan Vladimiraca

VREME

 

 

 

 

Verzija za stampu   
Posalji stranu   

Све за опстанак села

Трећина средстава из буџета од предвиђених 411 милиона динара у општини Владимирци, у Мачванском округу, предвиђена је за завршетак започетих инвестиција и нове пројекте. Стварање услова за останак младих у том крају, основне су смернице развоја и за ову годину.

Изградња спортско-пливачког центра, највећа је инвестиција у последњих неколико година у општини Владимирци. Уз фудбалски и терен за мале спортове, становници ове општине до јуна би требало да добију и базен.

"До сада је отприлике три четвртине радова на базену урађено и надамо се да ће до почетка ове купалишне сезоне 2013. године базен бити завршен", каже Дејан Нешић, заменик председника општине Владимирци.

Изградњом спортског центра чија је вредност 90 милиона динара испуниће се сан многих становника ове општине.

"Сањао сам базен 50 година, коначно ћемо га добити, нећемо морати да идемо у Коцељеву да се купамо", каже Милета Младеновић из Матијевца.

У две фабрике горњих делова обуће у Владимирцима запослено је око 600 радника. Деведесет одсто мештана од 18.000 становника бави се пољопривредом. Експлоатација геотермалне бушотине била би први корак и ка бањском туризму.

"То ће значити опстанак младих на овим просторима и наравно, отварање нових радних места, имајући у виду да смо већ откупили пет хектара земље за ту намену", каже председник општине Владимирци Владица Марковић.

Ове године, за копање бунара у безводном подручју биће издвојено око четири милиона динара. Зоран Лазаревић из Каоне за бунар дубок 125 метара од општине је добио око 280.000 динара, уложио још 500.000, а затим је без надокнаде омогућио да се вода користи и у сеоској школи и амбуланти.

"Имали смо путеве, имамо осветљење, имамо све, само нам је вода фалила. Ископавањем бунара добили смо сигурност да можемо да проширимо производњу", каже Зоран Лазаревић, пољопривредник из Каоне.

За развој пољопривредне производње у Владимицима ће ове године бити издвојено 27 милиона динара.

"Новина ове године је кредитирање пољопривредника за подизање вишегодишњих засада воћа, што значи да ће пољопривредници моћи да добију средства од општине да посаде вишегодишње засаде, а после шест година та ће средства враћати општини тј. Дирекцији за пољопривреду без камате и неће бити везани за евро, каже директор Дирекције за пољопривреду Слободан Сарић.

Ове године требало би да буде завршен и Дом ученика Посавотамнавске школе уз помоћ надлежног министарства, а део средстава из буџета биће издвојен и за стипендирање најбољих студената и новчане награде и бесплатна летовања које добијају вуковци и ђаци генерације.

Преузето са сајта РТС-а- www.rts.rs


      Administrator
   Vlajković Darko
sovlad@vladimirci.org.rs