Naslovna strana  |  Galerija  |  Novosti  |  Kontakt  |  WEBMAIL |
 26 . 07 . 17    Naslovna

 

 

 

 

 

 

  Naručivanje izvoda

NARUČIVANJE DOKUMENATA

   
ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА


karta opstine
Karta opštine

Plan Vladimiraca

VREME

 

 

 

 

Verzija za stampu   
Posalji stranu   

Пројекат Библиотеке успешно завршен

Пројекат Библиотеке „Диша Атић“ Владимирци који је подржан од Министарства Културе Републике Србије и Општине Владимирци а под називом „ПРОЧИТАМ, НАУЧИМ И НАПРАВИМ“ одрађен је кроз 4 радионице у којима је учествовало 64 детета узраста од 6 до 13 година.

Циљ радионице је ликовно описмењивање деце, развијање сигурности у сопствени израз као и оспособљавање деце да сами или уз мању стручну помоћ, самостално организују и испуне своје слободно време на креативан начин, као и да се упознају са делима наше, европске и светске бштине.

Радионица у којој су прављени радови од глине на грнчарском точку прва је окупила децу . Њихово задовољство пронађено у стварању и обликовању било је веома важан подстицајни импулс за радионице које су уследиле. Преко педесеторо деце је долазило на заједничка дружења у Јаловику и Владимирцима.

После искуства са глином упустили се се у један велики подухват заједничког стварања мурала који је постављен на један цео зид читаонице. Број деце која су учествовала у радионицама са глином увећао се на преко шездесеторо дечака и девојчица.

Радионица графике претежно штампање линореза поновила је огромно интересовање деце за стварањем. Одређени број дечака и девојчица током трајања претходних радионица прошао је основну обуку за прављење дигиталних фотографија и од њихових радова насталих током ових дружења направљен је и каталог који се налази у Библиотеци.


      Administrator
   Vlajković Darko
sovlad@vladimirci.org.rs