Naslovna strana  |  Galerija  |  Novosti  |  Kontakt  |  WEBMAIL |
 17 . 08 . 17    Naslovna

 

 

 

 

 

 

  Naručivanje izvoda

NARUČIVANJE DOKUMENATA

   
ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА


karta opstine
Karta opštine

Plan Vladimiraca

VREME

 

 

 

 

Verzija za stampu   
Posalji stranu   

Делегација ученика у посети Председнику општине

Делегација ученика са својом наставницом данас је била у посети Председнику општине Владици Марковић. Том приликом су обавестили Председника о досадашњим активностима Основне школе „Жика Поповић“ у Владимирцима која је од 01.09.2011. године укључена у пројекат Пружање унапређених услуга на локалном нивоу „ДИЛС“ грант линије Оснаживање школа за инклузивно образовање.

Пројекат се финансира из Зајма Светске банке (Међународне банке за обнову и развој).

Општи циљ пројекта је: Унапређивање капацитета школе за успешно укључивање и квалитетно образовање деце из осетљивих група.

Реализујући планиране пројектне активности наша школа је остварила следеће специфичне циљеве: Унапређење професионалних компентенција запослених у школи за рад са ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом и тешкоћама у учењу; Сензибилизацију свих школских актера и локалне заједнице за прихватање и подршку деци (ученицима са сметњама у развоју, инвалидитетом и тешкоћама у учењу у образовни процес.

Средствима овог гранта осим семинара, студијских посета у модел школе у Севојно и Крагујевац, презентације примера добре праксе, реализације радионица за родитеље, школа је набавила беле магнетне табле са апликацијама за шест издвојених одељења са највећим бројем ученика са сметњама у развоју , тешкоћама у учењу чиме су створени подстицајни услови за почетно писање и рачунање.

Такође купљена је интерактивна – паметна табла за матичну школу. Ова табла омогућава широки спектар начина подучавања те већи број деце има могућност да приступи и усвоји знања и информације.


      Administrator
   Vlajković Darko
sovlad@vladimirci.org.rs